Minipavlovat äitienpäiväksi

Aurinkoista äitienpäivää kaikille äideille!

Me juhlistetaan tänä vuonna äitienpäivää muunmuassa leipomalla herkullisia marenkileivoksia. Nämä helpot minipavlovat on todella nopea valmistaa joten ne ehtivät hyvin vielä äitienpäivänkin juhlapöytään mikäli jälkiruoka on vielä tekemättä!

Marenkipohjat – marenkiin tarvitaan vain 4 kananmunan valkuaista ja 2 dl sokeria. Valkuaiset ja sokeri vaahdotetaan kiiltäväksi massaksi, joka pursotetaan ympyrän muotoon leivinpaperille. Marengin reunoista kannattaa tehdä hieman korkeammat, jotta valmiin pavlovan keskelle mahtuu riittävästi täytettä. Marenki paistetaan 125 asteisessa uunissa vajaan tunnin verran, kunnes se irtoaa helposti leivinpaperista. Vinkkinä kerromme, että marenkeja kannattaa puolen tunnin jälkeen tarkkailla säännöllisesti, sillä ne ottavat kypsyttyään todella nopeasti väriä pintaansa. Anna marenkien myös jäähtyä kunnolla – ainakin puolesta tunnista tuntiin ennen koristelua.

Täyttäminen ja koristelu – Kermavaahto, tuoreet marjat ja ripaus tomusokeria tekevät pavlovista juhlapöydän kauneimmat herkut! Täytteet voi valita ihan maun mukaan, esimerkiksi mansikatkin ovat yksi perinteinen todella hyvä kesäherkku marengin kaveriksi. Me käytimme tällä kertaa karhunvadelmia, pensasmustikoita ja kookoslastuja kermavaahdon lisäksi, joista tuli todella hyvä yhdistelmä!

 

Lue myös: 8 x vinkit parempaan sunnuntaihin ja parhaita lahjoja Iittalalta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *