Kesän ensimmäiset parvekekukat

Aurinkoinen sää on pitänyt meitä kovasti ulkona, joten sisustusjutut ovat jääneet selvästi vähemmälle. Käytiin kuitenkin lasten kanssa valitsemassa meille kauppareissulla muutamat kesäiset parvekekukat ruukkuihin. Meille valikoitui täksi kesäksi nyt alkuun isopuksipuu ja tähtisilmä. Toki meille varmasti kulkeutuu vielä muutamia pienempiä kukkia tai yrttejä näiden lisäksi, mutta yritän pitää parvekkeenkin mahdollisimman simppelinä sillä siitä tulee mielestäni se paras kesäfiilis.

Muutenkin kesäkotini on tapana muuttua aina hiukan pelkistetymmäksi. Untuvapeitto on vaihtunut avonaiseen ikkunaan ja lasten ohuisiin peittoihin ja eteisen kaapit ovat puolet tyhjempiä kuin talvisin. Mielikin tuntuu puolet kevyemmältä kun kaikki vapaapäivät vietetään ulkona, säästä piittaamatta. Eilen meinaan juuri fiilisteltiin urheilukentän laidalla kaatosateen jälkeistä aurinkoa ja sateenkaarta lasten kanssa ja todettiin että kyllä se kesä on oikeasti täällä – eikä edes haitannut että oltiin juostu kentällä viimeinen tunti ja kastuttu täysin.

Meidän parveke on suunnattu ilta-aurinkoon päin. Aurinko alkaa paistamaan heti iltapäivästä ja näkyy melkein sen laskuun saakka. Siitä erittäin kiva myös kasveille etteivät ne paahdu keskipäivän porotuksessa lasitetussa ilmassa, varsinkin kun oma aikataulu ei anna aina myöden olla kastelemassa niitä useita kertoja päivässä. Myöhään illalla töiden jälkeen on myös ihana istahtaa hetkeksi teekupin ja lehden kanssa alas parvekkeen sohvalle. Ollaan saatu taas yksi huone lisää käyttöön kesän ajaksi!

Viikonlopun aikana fiilistellään vielä muitakin kesäkodin sisustusjuttuja täällä blogin puolella, mutta näistä lisää sunnuntaina!

Nauttikaahan aurinkoisesta viikonlopusta!

 

Lue myös: Inspiraatiota pihalle ja parvekkeelle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *