Kesäarjen välipala – mansikkavispipuuro

Meidän kesäarjessa korostuu juurikin välipalojen tärkeys. Aurinkoisina vapaapäivinä saatetaan olla ulkona menossa aamusta iltaan ja käydä kotona lähinnä kääntymässä syömisen merkeissä. Valmiiksi tehdyn ruoan lisäksi ollaan todettu erilaiset välipalapuurot ja smoothiet täyttäviksi ja nopeiksi välipaloiksi. Esimerkiksi tämä herkullinen mansikkavispipuuro on helppo tehdä edellisenä iltana jääkaappiin valmiiksi odottamaan!

Kesällä sortuu helposti herkuttelemaan pidempiaikaisesti ja varsinkin itselläni se johtuu usein juuri välipalojen puuttumisesta ja näinollen liian pitkästä ateriavälistä. Kun kotona ei vietetä aikaa niin tällaiset perusjutut meinaavat unohtua! Viimeviikkojen aikana olenkin yrittänyt panostaa erityisesti välipaloihin, jotta makeanhimo ei kävisi liian suureksi. Ollaan löydetty erilaiset välipalakeksi, smoothiet, hedelmät ja puurot – ja yritetään pitää jotain aina myös menossa mukana! Hyvän ruokavalion kanssa arki tuntuu rullaavan ihan eri tavalla ja energiaa riittää enemmän kuin ennen. Uskon ettei hyvään oloon ja fiilikseen voi tarpeeksi panostaa ja ruokavalio on ainakin itselläni todella suuri osa hyvinvointia. Kohtuus kuitenkin kaikessa, joten me muistetaan panostaa myös herkkupäivään kerran viikossa!

Millaisia välipalavinkkejä teiltä löytyy?

Helppo ja nopea ohje:

1. Keitä puolukoita vedessä 10 minuuttia ja siivilöi kuoret pois.

2. Lisää siivilöityyn veteen mannaryynit ja sokeri samalla sekoittaen sekä anna kiehua hetki. Lisää myös mansikat ja keitä puuroa noin 10 minuuttia kunnes mannaryynit ovat kypsiä.

3. Anna puuron jäähtyä ja vatkaa kuohkeaksi.

 

Lue myös nämä välipalavinkit:

Trooppinen smoothiebowl

Syysaamun herkku – omenatuorepuuro

 

2 kommenttia “Kesäarjen välipala – mansikkavispipuuro

  1. Kiva idea, herkullisen näköistä. Mutta älä herrantähen laita 0,5 dl suolaa ja 1,5 l mannaryynejä 😅😂

    1. Voi apua mikä kirjoitusvirhe! Tämä korjattu – kiitos! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *