Kesän parhaat jäätelöt tehdään itse

Sen jälkeen kun totesin kuinka helppo jäätelöt on tehdä itse ei meillä valmiita ole pakkasessa enää näkynyt! Itsehän syön jäätelöä lähinnä kesäisin ja talvella kun viihdytään enemmän sisällä niin maltetaan leipoa enemmän. Tämä jäätelökesä avattiin tänään pätkisjäätelöllä joka on ehdottomasti jokaisen suklaanrakastajan unelma!

 

Helpoin ja yksinkertaisin jäätelömassa sisältää kuohukermaa ja kondensoitua maitoa. Tällöin jäätelö ei vaadi erillistä jäätelökonetta tai sitä ei tarvitse sekoitella useampia kertoja. Itseasiassa tällä ohjeella jäätelö valmistuu pakastettavaksi alle puolessa tunnissa!

Perusmassan lisäksi voi sitten sekoitella oikeastaan mitä vain. Tälleen suklaan ystävänä, joka rakastaa esimerkiksi pätkiskääretorttua halusin kokeilla pätkiksiä myös jäätelössä! Mitä herkkuja teidän suosikkijäätelönne sisältää?

Pätkisjäätelön valmistus

1. Vaahdota 6 dl kuohukermaa hyvin ja sekoita tähän kondensoitu maito kunnes seos on tasaista.

2. Nyt sinulla on perusmassa johon voit sekoittaa mitä vain makusi mukaan. Mikäli valmistat pätkisjäätelöä, niin sulata vajaa 2 pussia pätkiksiä 1 dl kuohukerman kanssa (päälle kannattaa jättää muutama pätkis murustettavaksi.) Pätkiksiä kannattaa sulatella varovaisesti, sillä ne palavat helposti. Paras on tarkistaa tilanne aina n. 10-20 sekuntin välein. Kun pätkikset ovat pehmenneet, sekoita kerma/pätkisseos tasaiseksi sulaksi massaksi joka sekoitetaan lopuksi kerma/kondensiomaito -seokseen.

3. Valmis jäätelömassa kaadetaan pakastuksen kestävään kulhoon (tilavuus n. 2 litraa) . Päälle murustellaan pätkiksiä ja koko homma laitetaan pakastimeen, jossa se saa jähmettyä yön yli.

 

Lue myös: Äitienpäivän minipavlovat

2 kommenttia “Kesän parhaat jäätelöt tehdään itse

  1. Yksi sana: SUPERNAM! ❤️ Kokeiltu on ja oli niin paljon parempaa kuin valmis Pätkis-jäätelö jota kaupoissa myydään! Iso kiitos tästä postauksesta! ❤️

    1. Kiitos Miia! Tämä on kyllä niin herkkua! Itse en ole kaupan valmisversiota maistanutkaan ja taitaa myös jäädä kokeilematta, sillä tämäkin on niin nopea tehdä pakkaseen valmiiksi ja on varmasti hyvää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *