Kahden budjetin sisustusinspiraatiota makuuhuoneeseen

Viime viikolla jo hieman väläyttelinkin ajatuksiani makuuhuoneen sisustuksen uudistamisesta tämän ”kirpputorilöytö ja sisustushaaveita” postauksen yhteydessä. Jotta saisin jälleen tätä päässäni pyörivää ideoiden sekamelskaa jäsennettyä, päätin kerätä kasaan ajatuksiani tuotekollaasin muodossa. Tällä kertaa halusin tehdä kaksi erilaista kollaasia ”pihistä vai panosta” tyylillä – vaikka omat kollaasini useimmiten sisältävät nimenomaan sitä haaveilu -osastoa budjettinsa puolesta, olen sitä mieltä että tyylikkään kodin voi rakentaa myös pienemmällä budjetilla, mielellään jopa kierrätetyillä hankinnoilla. Molempien budjettien tyyleihin halusin samat kaluste -ja tekstiilihankinnat – yöpöydän, pöytävalaisimen, pussilakanasetin, tuoksukynttilän sekä maton.

Säästä -kollaasin yöpöytä on Kodin1:sen Tolga. Pöytä on mdf -levyä, joka onkin materiaalina suht edullinen ja tämän yöpöydän hinta on 69,90,-. Minun kriteerini tällä hetkellä yöpöydälle on se, että sen tulee olla musta ja kevytrakenteinen. Tämä Tolga ei ehkä ihan täsmää sen mielikuvani kanssa, vaan vaikutelma on edelleen hieman massiivinen, johtuen todennäköisesti pöydän jaloista. Muotokieli on kuitenkin simppeli, ja se sai minut valitsemaan tämän listalleni.

Elloksen Rhode -pöytävalaisin on mattapintaista maalattua metallia, jota koristaa messinginväriset yksityiskohdat. Valaisimen hinta on 49,00,-.

H&M:llä on valtava valikoima edullisia tuoksukynttilöitä, ja tämän kauniin harmahtavan -turkoosin kynttilän valitsin nimenomaan sen sävyn vuoksi. Kynttilöillä ei hm:ssä ole paljon hintaa, vaan tämäkin tuoksu kustantaa vain 7,99,-. Hm:n valikoimissa on myös paljon erilaisia pussilakanasettejä, kuten tämä kuvassa oleva Conscious -malliston luomupuuvillakankainen versio. En ole koskaan kokeillut H&M:n pussilakanoita, joten en osaa sanoa minkälaatuisia ne ovat, mutta luomupuuvilla ja edullinen hinta, 24,90 euroa, voisi saada minutkin näitä testaamaan.

Elloksen Raleigh -maton tilasin meille viime talvena. Olen tykännyt siitä todella paljon, ja se on myös kestänyt hyvänä. En kokenut maton 127 euron hintaa kovin suurena, sillä yleisestikin ottaen matot tuntuvat olevan todella arvokkaita. Plussaa myös tämän maton materiaalista, sillä se on 100% puuvillaa, joten sen uskaltaa pestä myös koneessa. Helppohoitoisuudesta isoa plussaa koirataloudessa!

Sijoita -kollaasini yöpöytä on juuri sellainen, jota olen tällä hetkellä etsimässä – se on kevytrakenteinen, musta, yksinkertaista muotoilua, ja metallia. Tämän Domo -yöpöydän hinta ei tosin ole lähelläkään omaa budjettiani, sillä minun on vaikea kuvitella sijoittavani 470 euroa yöpöytään.

Flosin IC T1 High valaisin on harjattua messinkiä, ja siinä on suupuhallettu lasikupu. Tämä valaisin on yksi tämän hetken design-suosikeistani, ja sen hinta on 468 euroa. Saattaisin kyllä öisin pelätä huitaisevani tämän arvokkaan valaisimen lattialle, joten sen puolesta en uskaltaisi sitä ehkä ainakaan lukuvaloksi hankkia 😀

Kauniin metsänvihreä, ruotsalaisen Skultunan ”black cashmere” tuoksukynttilä on ylellinen sekoitus suklaan, vaniljan, patsulin ja mustaherukan tuoksuja. Kynttilät on valmistettu käsityönä, ja se näkyy myös tämän tyylikkään sisustuselementin hinnassa, 70 euroa.

Pellavapussilakanat kollaasiin löysin Ellokselta, ja ne ovat Dirty Linenin. Lakanat ovat 100%  Euroopassa viljellystä pellavasta valmistettu, ja setin hinta on 168 euroa. Animeaux -pellavasarjan nimi tulee pienistä yksityiskohdista pussilakanan napeissa.

Kuten huomaatte, matoksi valitsin kuosiltaan hyvin samantyylisen kuin Säästä -kollaasissa. Hintaluokka tällä Chhatwall&Jonssonin matolla on kuitenkin hieman eri verrattuna Elloksen Raleigh -mattoon; 810 euroa. Arvokkaammaksi tämän maton tekee varmasti ainakin se, että siinä on puuvillan lisäksi villaa, ja se on käsinkudottu. Tämä on hyvä esimerkki siitä, että käsintehdyt tuotteet ovat arvokkaampia – ja mielestäni niin pitääkin olla.

Kumpi kollaaseista iskee teihin paremmin? Itse taidan liikkua jossain näiden kahden välimaastossa, vaikka tyylillisesti koen enemmän omakseni tuon Sijoita -kollaasin.

Ainiin, jos hankkisin Säästä -kollaasin kaikki tuotteet, rahaa palaisi yhteensä 278,79 euroa. Jos hankkisin kaikki Sijoita -kollaasin tuotteet, rahaa palaisi yhteensä 1986 euroa. Mielestäni on mielenkiintoista, minkälaisia summia sisustukseen yleensä käytetään, mutta jätetään tämän aiheen syvällisempi pohdinta toiseen kertaan 🙂

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *