Paras raparperipiirakka

Raparperipiirakka on ehdottomasti yksi kesän parhaista leivonnaisista. Saaristossa mökkiviikonloppua viettäessämme halusimmekin tätä herkkua kahvin kanssa, ja niin leivoimme Elisan äidin luottoreseptillä ihan älyttömän hyvää piirakkaa! Tästä reseptistä tulee koko pellillinen, joten siitä riittää isommallekin porukalle.

Meille sattui tälle mökkiviikonlopullemme aurinkoiset kelit, ja vaikka saaressa onkin aina tuulista tarkenimme silti istuskella kuistilla kahvittelemassa. Kuistille katettuun kahvipöytään ei mielestämme kaivata sen suurempia koristeita – yksi vihreä oksa pöydän koristeeksi riittää! Ulkona ruoka maistuu aina joka tapauksessa paremmalta ja saarta ohittavissa purjeveneissä riittää katseltavaa pitkiksi ajoiksi.

Joko te olette leiponeet raparperipiirakkaa tänä kesänä? Kommentteihin saa muuten jättää viestiä, jos on jotain muita hyviä reseptejä tai ideoita mihin kaikkeen raparperia voisi käyttää 🙂 Vielä on kuitenkin raparperisesonkia jäljellä, joten tätä ihanan hapanta vihannesta tulee varmasti hyödynnettyä leivonnassa toistekin.

Raparperipiirakka

250g voita

8dl vehnäjauhoja

3dl sokeria

2tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

2tl vaniljasokeria

Pohjataikina:

2dl piimää

1 kananmuna

Täyte:

10dl raparperia

200g kermaviiliä

250g maitorahkaa

2dl sokeria

2 kananmunaa

3tl vaniljasokeria

1. Sulata voi ja sekoita kaikki perustaikinan aineet keskenään. Nosta tästä 1/4 osa toiseen kulhoon odottamaan ja lisää jäljelle jääneeseen 3/4 taikinaan piimä sekä kananmuna. Levitä valmis pohjataikina pellille leivinpaperin päälle.

2. Valmista täyte sekoittaen kaikki muut täyteaineet paitsi raparperi keskenään. Levitä täyte sekä lopuksi raparperit pohjan päälle.

 3. Murustele sivuun laitettu 1/3 taikinasta lopuksi pohjan päälle. Paista piirakkaa uunissa 175 asteessa n. 45 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

 

Lue myös:

Amalia Hem- saariston kaunein lifestylepuoti

Kesän parhaat jäätelöt tehdään itse

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *