Juhlimme uutta vuotta mieheni siskon luona nyyttäri meiningeillä, ja päätin leipoa mukaani jotain makeaa. Joulun jälkeen meni kieltämättä kyllä muutama päivä ennen kuin pystyin edes ajattelemaan ruokaa ja leivonnaisia, mutta loppuviikosta herkullinen porkkanakakku ei enää kuulostanut yhtään hullummalta ;)

kinuskiporkkanakakku.jpg

Halusin lisätä perinteiseen porkkanakakkuun kuitenkin jotain ekstraa mukaan. Ja koska amerikkalaistyylinen porkkanakakkuhan ei ole valmiiksi tarpeeksi överi (eipä!), päädyin lisäämään kakun kahden kerroksen väliin suolaista kinuskikastiketta sekä tuorejuusto-tomusokerikreemiä. Koristelin vielä kuorrutteen Daim -muruilla. Löysin muuten kaupan leivontahyllyltä Dr.Oetkerin valmista suolaista kinuskikastiketta, joka on tarkoitettu muffinsien sisällöksi. Voisihan tuon kinuskin tehdä toki itsekin, mutta en uskaltanut ottaa riskiä leipoessani viime tipassa lauantaiaamuna. Mielessäni elää nimittäin vahvasti muisto edellisestä itse tehdystä kinuskista, joka vaati kakun leikkaamiseen sahalaitaista leipäveistä... 

kinuskiporkkanakakku2.jpg

Mielessäni ollut upea, korkea, naked-cake tyylinen porkkanakakku tästä ei nyt todellakaan tullut, ja jouduin toteamaan Pinterestin haavekakkujen kuuluvan hieman eri kategoriaan omien leipomusteni kanssa. Maku oli kyllä kohdillaan! Sehän se kuitenkin taitaa olla tärkein asia.

Resepti perinteiseen amerikkalaiseen porkkanakakkuun löytyy tämän linkin takaa

image.jpg