Varmaan jo moni muukin herkkusuu on aloittanut joululeivonnaisten suunnittelun ja kenties testaamisenkin? Perinteisiä joululeivonnaisia netistä etsiessä tuskin tulisi mieleen laittaa hakusanaksi "Mexican wedding cookies", ja myönnän, ettei joulu ollut mielessäni kun tämän ohjeen löysin. Resepti tuli siis käyttöön, kun mietin jälkiruokaa meksikolaiselle illalliselle taannoin. Joka tapauksessa tämä paljastui niin herkulliseksi pikkuleipäohjeeksi, että päätin näitä maistettuani haluavani nämä myös joulun pyhien kahvipöytään tarjolle.Keksien tomusokeri-huntu käy hyvin talviseen kattaukseen eikö vain?

Keksi2.jpg?1446376912

Keksi1.jpg?1446376907

Jos haluat tarkan ohjeen ja mitat, suosittelen tekemään pikkuleivät tämän alkuperäisen reseptin mukaisesti. Itse tein viimeksi vain puolikkaan taikinan ja omat muunnokseni amerikkalaisista mitoista ovat aika summittaisia. Mutta näissä pikkuleivissä et voi mennä metsään vaikka noudattaisit tätä minun muunnelmaani, ainesosia on vähän, ja jauhon ja manteleiden määrän näkee ja tuntee kyllä silmämääräisestikin! Ohjeesta tulee n. 20 pikkuleipää.

100g voita

3/4 dl valkoista sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl vettä

n.2,5 dl vehnäjauhoja

n. 1 dl manteleita rouhittuna

3/4 dl tomusokeria

Sekoita kaikki aineet paitsi tomusokeri taikinaksi ja laita jääkaappiin viilenemään vähintään puoleksi tunniksi (suosittelen pidempää aikaa jos ehdit odottaa). Pyörittele taikinasta pieniä palloja käsien välissä. Taikina on aika murumaista, joten itse kastelin kämmenet tilkassa vettä, jotta muodon sai pysymään tiiviimpänä. Paista 175 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna keksien hieman jäähtyä ( ei kuitenkaan ihan kylmäksi) ja pyörittele tomusokerissa.

sign_marjukka.jpg