Joulun ensimmäiset koristeet teimme jo heinäkuussa. Nämä helpot askartelumassasta valmistetut kuusenkoristeet ovat suht nopea ja kiva tapa tehdä persoonallisia koristeita joulukuuseen, tai kuten minun tapauksessani tähän koristeoksaan.

Koriste4.jpg

Koriste3.jpg

Koristeiden valmistamiseen tarvitset:

Valkoista askartelumassaa

Juomalasin tai muun muotiksi sopivan esineen

Kirjain leimasimia

Pilli (jolla teet nauhalle reiän)

Kaulimen

Voit tehdä näitä koriseita samalla tyylillä, kuin leipoisit pipareita. Eli muotoile/kauli askartelumassasta levy, josta painelet haluamallasi muotilla (esim vesilasilla) sopivia koristeita. Voit siloitella kaulitsemaasi levyä vielä veteen kostuteilla käsillä tai sormilla, jotta saat mahdollisimman sileän pinnan. Veden kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä liian kosteaan "taikinaan" on vaikeampi saada kirjaimia selkeästi näkyviin.

Painele kirjainleimasimilla haluamasi tekstit koristeisiin, ja tee vielä viimeisenä pilliä apuna käyttäen reikä koristenauhaa varten. 

Anna kuivua rauhassa kuivassa paikassa. Kun koristeet ovat pintakuivia, kannattaa niitä käydä hieman liikuttelemassa; näin estät reunoja käpertymästä ja kohoamasta kun massa alkaa kuivua.

 

Koriste1.jpg

sign_marjukka.jpg