Kerrankin tuli otettua talteen myös kuvat ennen remonttia. Yleensä sitä on niin innoissaan aloittamassa projekteja että helposti unohtuu tallentaa kameraan otokset joita on kiva verrata myöhemmin valmiiseen lopputulokseen. Keittiö on viime aikoina eniten vilahdellut täällä blogin puolella, mutta silti vielä, ennenkuin siirrytään enemmän muihin tiloihin uudessa kodissamme, nämä ennen ja jälkeen kuvat. Ensimmäisenä siis keittiömme ennen remonttia jonka jälkeen tämänhetkinen tilanne.

before2.jpg

after2.jpg

before3.jpg

after3.jpg

before.jpg

after.jpg

Kaadoimme olohuone-/keittiötilasta väliseinän jonka jälkeen kaikki pinnat käsiteltiin ja uusi keittiö kaapistoineen ja kodinkoneineen rakennettiin. Remonttihan alkoi jo lokakuussa, mutta erittäin kiireisen syksyn vuoksi asentelimme vielä pari viikkoa sitten alasokkeleita. Pikkuhiljaa ollaan rakenneltu uutta kotia. Hiomista siis löytyy kyllä edelleen. :)

Asunnossa oli aikaisemmin toista vuosikymmentään vetävä keittiö, jonka laatikostot jäivät jumiin vähän vähän väliä ja joka ulkonäöltään oli kovin vanhanaikainen. Nämä 90-luvun keittiöt taitavat ulkonältään olla monille tuttuja?

Keittiön pohjaratkaisu pysyi hyvin samanlaisena. Jääkaapin paikka vaihdettiin vastakkaiselle puolelle uunin tieltä ja liesituuletintakin tarvitsi siirtää vain hieman vasemmalle jotta se saatiin keskitettyä, muut taisivatkin jäädä alkuperäisille paikolleen. Uudessa keittiössä eniten pidän sen avaruudesta, sekä kaapistoista jotka sisältävät muunmuassa apteekkarinkaapin sekä metrin levyiset vetolaatikot lieden molemmin puolin. Alusta asti oli myös selvää että uuni ja mikro nostettaisiin kaapistoon ja toiselta sivulta minimoitaisiin yläkaappien määrä.

after5.jpg

Valaistusta löytyy ruokailupöydän päällä olevan yleisvalon lisäksi kotelointiin upetuista himmennettävistä led- valoista sekä altaan ja kaapistojen välissä kulkevasta valonauhasta. Kaikki nämä laitettiin toimimaan seinän katkaisijoista.

after4.jpg

after6.jpg

Mietin pitkään erilaisia vaihtoehtoja välitilaan. Lopulta kuitenkin päätyen valkoiseen metrolaattaan marmorinvalkoisella (vaaleanharmaalla) saumalla joka mielestäni sopii hyvin korkeakiiltoisten kaapistojen vierelle. Pöytälevyksi haaveilin betonipintaa, mutta päädyin kuitenkin valitsemaan MDF-tason harmaana, puukuvioinnilla jotta kokonaisuus ei jäisi liian kylmänoloiseksi kaiken valkoisen ja rosterin keskellä.

Mitä mieltä olette muutoksesta? Kuulisin mielelläni myös millaisesta keittiöstä ja sen pinnoista itse haaveilette!

Elisa.jpg