Ruokailutilan arkea

Meillä ruokailutila on samassa tilassa olohuoneen kanssa. Ruokailutilan katto tulee vastaan noin 2,5 metrin korkeudessa, jonka jälkeen aukeaa olohuoneen lähes tuplakorkea tila. Suoraan ruokailutilamme yläpuolella on makuuhuoneemme, jonne pääsee kurkistamaan myös alhaalta käsin lasiseinän läpi. Ihanaa, että valo pääsee läpi lähes koko asunnon -makuuhuoneen ja olohuoneen ikkunoiden välissä on tosiaan vain korkeutta sekä lasiseinä. 

Ruokapöytä toimii myös “kotitoimistonani” , jonka ääressä vietän varmasti eniten aikaa kotona ollessani.Yritän pitää pöydän arkena tyhjänä, jos en tee hommia, mutta rehellisyyden nimissä voin myöntää, että ruokapöydällä on usein läppäriä, ipadiä jne.. Mitä tahansa tarvitsee “väliaikaisesti” johonkin laskea käsistä. 

hedelm%C3%A4tblog.jpg

Tämän vuoden yhtenä projektina olisi ruokailutilan nurkassa (e näy kuvissa) olevan syvennyksen saaminen hyötykäyttöön. Syvennys on n. 2 metriä leveä ja n. metrin syvyydeltään. Tällä hetkellä syvennyksessä säilytetään hyllyssä mm. ompelukoneitani ynnä muuta tavaraa, jotka eivät kuitenkaan ole ihan jokapäiväisessä käytössä. Taisinpa jossain postauksessani kutsua tätä syvennystä “romunurkaksi” 😀 

Syvennykseen olemme nyt tässä puolentoista vuoden aikana suunnitelleet niin erilaisia avohylly-kokonaisuuksia viinikaappeineen, kuin myös koristetakkaa. Kävi mielessäni myös jossain vaiheessa, jospa syvennyksestä tulisikin työpisteeni pienen pöydän ja hyllyjen kera. Valmis lipasto tai kaappi olisi myös ihan varteenotettava vaihtoehto, mutta en ole vielä löytänyt mistään sopivan levyistä. Mittatilaustyönä teetetty kaappi olisi todennäköisesti ainoa, mutta kalliimpi, vaihtoehto.

ruokailut.jpg

Vanhat Tapiovaaran tuolit ovat pientä kunnostusta vailla ja ajattelin fiksailla ne parempaan kuntoon vielä kevään aikana; vähän liimaa pinnojen kiinnityskohtiin ja uutta maalia kuluneiden tilalle. Istuimet saavat mielestäni jäädä kauniisti patinoituneeseen tilaansa. Pöytä kaipaisi ehkä maton jalkansa alle? Pitäisi vain löytää yhteensopiva olohuoneen maton kanssa.

Alla olevassa kuvassa näette miten ruokailutilan katto vaihtuu makuuhuoneen lasiseinäksi. Pienen kuonon jäljet lasissa paljastavat myös missä on koiramme vahtipaikka 😉

yl%C3%A4kertablog.jpg

Kulunut viikko on ollut ensimmäinen itselleni täysi työviikko sitten joulun pyhien. Huomaa, että arki on mennyt aika vauhdikkaasti eteenpäin ja nyt onkin ihana viettää vapaa viikonloppu. Ajattelin ottaa nämä pari päivää levon kannalta, ja hoidella kodin “rästi” hommia rauhassa ilman aikataulua. 

Ihanaa viikonloppua!

Marjukka.jpg

4 kommenttia “Ruokailutilan arkea

 1. Ihanan valoisaa ♥. Itse haaveilen myös vähän tuon tyyppisestä tilasta, jossa korkean tilan yläosassa olisi ikkuna toiseen huoneeseen :). Rakastan sitä, että valo pääsee kulkemaan esteettömästi, siksi olisi ihanaa joskus suunnitella koti täysin omien mieltymysten mukaisesti :). Hauskaa viikonloppua!

  1. Tuo lasiseinä oli ehdottomasti iso tekijä ostopäätöstämme asuntokauppoja tehdessämme 🙂 Ja varsinkin nyt talvella, kun päivänvaloa ei saada kovin montaa tuntia, tekee tuo valon kulkeminen läpi asunnon todella hyvää mielelle!<br />
   <br />
   Ihanaa sunnuntaita Tiia &hearts;

 2. Mä niin tykkään noista teidän ruokapöydän tuoleista! &hearts;

  1. Kiitos Irina! Nämä ovat edesmenneen rakkaan mummoni perintöä, ja kulkeneet mukanani jokaiseen asuntooni koko aikuisikäni huolimatta siitä, ettei minulla vuosiin ollut tilaa edes ruokapöydälle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *