Uuden kodin lattiat

Uuden kotimme lattiavalinnoista on kyselty, joten ajattelin avata remonttia hieman myös näiden osalta enemmän. Ennen kuvat ovat muuten lopussa, mutta kerron sen verran että aikaisemmin eteinen-keittiö-olohuone -tilassa oli kirkkaaksi lakattu parketti, joka oli parhaat päivänsä jo selkeästi nähnyt. Väriltään tämä 90-luvun tamminen mosaiikkiparketti ei ole koskaan itseäni miellyttänyt, joten teimme samoin kuin edellisessä kodissamme. Ammattilainen kävi hiomassa ja valkolakkaamassa parketin muun remontin päätteeksi. Olimme myös kaataneet seinän olohuoneen ja keittiön välistä, jonka alta ei paljastunutkaan parkettia, joten tähän lisättiin palaset ennen käsittelyä. Parin päivän homma, jonka jälkeen oltiin viitisen päivää käymättä asunnolla jotta lakkaus saisi rauhassa kuivua ja kovettua. Tämä työmies teki jälleen aivan loistavaa jälkeä! Vaikka monenlaista remontointia teen mielelläni itse, parketin käsittely on kuitenkin sellainen homma jonka itse tulen jatkossakin jättämään ammatilaisen käsiin sillä varsinkin hiominen tasaisesti vaatii paljon taitoa!

Makuuhuoneista irrotimme itse vanhan hieman punertavanruskean laminaatin ja laitoimme tilalle vaalean Parador Arctic Pine -laminaattiattian. Samalla laminoimme myös vaatehuoneen muovimaton päälle uuden pinnan.

IMG_9155.jpg

IMG_9166.jpg

IMG_9168.jpg

Viimeistellyn ilmeen lattialle tuovat tietenkin jalkalistat, joiden kanssa arvoin 92mm sekä 70mm korkean välillä pitkään. Hinta kuitenkin loppupeleissä ratkaisi. Tämä 70mm lista on noin puolet kalliimpaa kuin uraton peruslista mutta silti vielä noin puolet halvempaa kuin tuo korkeampi vaihtoehto.

sukuvat.jpg

Entäs nämä lattiat sitten käytössä? Meidän lapsiperhearki vaatii aika kovaa kulutuksenkestoa myös lattialta. Pelkästään tänään olen putsannut lattialta pari lainehtivaa lätäkköä, vettä tosin onneksi, kun lasten juomapullot ovat kaatuneet ja päivittäin tuntuu että joku lelu lentää sellaisella ryminällä että siitä ei voi olla jäämättä jälkeä. No, jälkiä varmasti tulee ennemmin tai myöhemmin, mutta kyllä minusta vahvasti tuntuu että tuo laminaatti kestää kulutusta paremmin, ainakaan naarmuja ei synny yhtä helposti kuin pehmeämpään parkettiin. Tällä laminaatilla jonka valitsin oli muuten ihan normaali kulutuksenkestävyys, eli toki laminaatin laaduissa ja hinnoissakin on huimat erot näissä asioissa. Parkettia olenkin yrittänytkin suojata suurilla matoilla. Laminaatin huono puoli taas on mielestäni liukkaus ja onhan se jalan alla myös kylmemmän tuntuinen kuin parketti.

Molempiin lattiohin olen kuitenkin erittäin tyytyväinen ja myös niiden yhteensopivuuteen kun vierekkäisissä huoneissa ovat!

Mitä mieltä olette meidän lattiavalinnoista? Kuulisin myös mielelläni kokemuksia omista lattiatyypeistänne 🙂

Elisa.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *