Leivontaa juureksista – kesäkurpitsabanaanileipä

Suomessa vallitsee tällä hetkellä hieno trendi käyttää ruuanlaitossa satokauden kasviksia ja juureksia. Viime viikkoina on puhuttu muun muassa kukkakaalitalkoista (synnytystalkoiden ohessa, heheh), sillä sato oli ollut odotettua suurempi ja maanviljelijät väläyttelivät riskiä kaalien mätänemisestä pelloille. Ilmeisesti talkoot olivat onnistuneet, ainakin mikäli sosiaalista mediaa on uskottava!

Kukkakaalin ohessa myös kesäkurpitsa on ollut viime viikkoina sesongissaan, ja sitä saakin kauppojen vihannestiskeiltä todella edullisesti. Kesäkurpitsa kuuluu ostoskoriini ympäri vuoden, mutta kotimaisena se on toki parhaimmillaan. Olen halunnut kokeilla juureksia muussakin leivonnassa kuin porkkanakakussa, ja niinpä leipaisinkin banaanileivän, joka sai entistä enemmän mehevyyttä kokonaisesta, raastetusta kesäkurpitsasta.

Taikinapohja sai vielä lisää syksyyn sopivaa makua kanelista ja muskottipähkinästä. Ruokosokeri ei näin jälkikäteen ajateltuna ole tosiaankaan välttämätöntä, sillä banaanit sekä omena tuovat leipään kyllä riittävästi makeutta. Taitaa vielä tuo kesän sokerihiiri minussa nostella päätään, kun tähänkin sitä oli kuitenkin vähän saatava 😉

 

Habitare arvonta päättyi juuri äsken, ja arvonta on suoritettu. Kahden lipun pakettien voittajat ovat nimimerkit Anna ja Ninni, onnea! Laitamme teille liput sähköpostiin huomisen maanantain aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *