Cookies in a jar

Mielestäni parhaita pikkujoululahjoja ovat helpot, itse tehdyt herkut. Jos haluaa päästä vielä helpommalla, on tässä erinomainen vinkki myös kiireisille: Cookies in a jar, eli suomeksi sanottuna keksit purkissa 😀 Oikeammin pitäisi kuitenkin sanoa kekseihin tarvittavat ainekset purkissa, mutta jotenkin tuo taipuu englanniksi paljon paremmin. Lahjasta saa näyttävän, mutta ei vie tekijältään edes sitä pikkuleipien lyhyttä paistoaikaa. Sen kuin latoo kuivat aineet kerroksittain kauniiseen purkkiin ja rustaa purkin kylkeen pienen ohjeen saajaa varten. Helppoa kuin mikä!

Tämän reseptin alkuperäisen ohjeen olen jokunen vuosi sitten ottanut talteen jostain lehdestä joululeivonnaisia varten. Reseptiä tuli kuitenkin muokkailtua tätä purkittamista varten, mutta suurin muutos alkuperäiseen verrattuna oli ainesosien puolittaminen. Ajattelin, ettei tuliaisina ole kiva viedä mitään kovin isoa saavillista jauhoja ynnä muita kuivia aineksia, joten reseptin puolittaminen oli ihan hyvä ratkaisu. Alla olevalla ohjeella saa leivottua noin 20 reilun kokoista keksiä, jotka ovat ihanan sitkeitä ja todella makeita!

Pikkujoulusesonki alkaakin olla näin marraskuun vaihduttua parhaimmillaan, ja itsekin vietän vuoden ensimmäiset juhlat jo tänä viikonloppuna. Juhlahumua onkin luvassa koko viikonlopuksi, perjantaina pikkujoulut ja lauantaina vielä Halloween-juhlat. Joko teillä on alkanut vuoden paras juhlasesonki?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *