Ajatuksia kodin kevätsiivouksesta ja verhotäydennystä

Näin kevättalvella sisustusajatukset ovat vielä kodin sisätiloissa ja uskon että monilla on päällimmäisenä mielessä sama kuin minulla – nimittäin kevätsiivous. Omani koskee tänä vuonna lähinnä työpöydän sekä kaappien siivousta. Työpöydälle on päässyt kertymään hoidettavia asioita joihin aika ei ole riittänyt ja muutaman meidän kodin kaapin järjestelyt vaativat vielä hieman hiomista toimivammaksi.

Mielestäni eteinen on kodissa nimenomaan se tila, jonka kaappijärjestys täytyy toimia jotta arki voisi olla toimivaa. Suunnitelmissani on muokata eteisen kaappeja niin, että lapsille tulevat omat naulakot jonne he saavat itse ripustettua vaatteensa kotiin tullessa. Tällä hetkellähän meillä löytyy kyllä lasten ulkovaatteille oma osionsa eteisen kaappitiloista, mutta henkarirekki on niin korkealla, etteivät lapset saa itse vaatteitansa sinne nostettua. Havahduin tähän meinaan yhtenä päivänä kun lapset keskustelivat keskenään, että riittää että kengät nostaa kaappiin –  joten meillä ollaankin opittu että äiti kyllä nostaa loput!

Mitä isommaksi lapset kasvavat sitä omatoimisimmiksihan me haluamme heidät opettaa, joten mielestäni kodin tiloissa tämän oppiminen täytyy olla lapsille tehty mahdollisimman helpoksi. Mietin pitkään myös monien suosimaa ratkaisua – eli suurta koria johon vaatteet on helppo heittää kotiin tullessa. Asiaa harkittuani totesin, etten kuitenkaan ole tyyppi joka kestäisi katsella vaatteita mytyssä ja ripustelisin kaikki joka tapauksessa uudestaan henkareihin. Koska henkarit eivät ole lapsille se helpoin ratkaisu, niin lähdenkin seuraavaksi metsästämään naulakoita, joihin takit on helppo ripustaa ja joissa ne pysyvät helposti putoilematta.

Vaikka viime viikot ovat tuntuneet taas kovin kiireisiltä, olen saanut kuitenkin yhden tärkeän ja kauan odottaneen asian hoidettua – nimittäin tietokoneen kevätsiivouksen ja varmuuskopioinnin. Muutama vuosi sitten silloinen kannettava tietokoneeni pimeni eikä koskaan enää auennut. Mukana menivät tietysti kaikki tärkeät valokuvat ja tiedostot. Ja ihan niinkuin tuosta tapahtumasta ei olisi voinut ottaa jo opikseen. Vasta nyt muutama vuosi myöhemmin tietokoneen hidastellessa viikkoja pahemman kerran, tuli mieleeni hoitaa varmuuskopionnin teko. En nimittäin ole ollut ollenkaan valmistautunut koneen mahdolliseen kaatumiseen.

Samalla kun työpöydän hoitamattomat paperipinot tyhjennettiin niin kävin myös läpi tietokoneen kuvat ja kansiot poistaen samalla kaiken ylimääräisen – oikea tietokoneen kevätsiivous siis! Tämän jälkeen järjestetyt kansiot on helppo kopioida ulkoiselle laitteelle, jonne ne säilyvät vaikka se pahin koneen kaatuminen tapahtuisikin. Tämä täytyy ottaakin tavaksi muutaman kuukauden välein sillä samalla kun tietokone keveni niin sama kävi kyllä mielelle.

Samalla kun työpöydän paperipinot purettiin ja hoidettiin, niin ripustin muutaman lisäverhon ikkunoihin työpöydän taakse. Suunnitelmissahan tämä oli jo vuosi sitten kun tajusin teettäneeni verhoja alunperin liian vähän koko olohuone -keittiötilaan, joten hävettää hieman myöntää itsellenikin kuinka pitkäksi aikaa jätin asian roikkumaan. Nyt meillä alkaa kuitenkin kodin verhotilanne olla kunnossa – varsinkin kun Marjukan taitavista käsistä on tulossa meille tähän vielä täydennystä lähiaikoina. En malta odottaa että saadaan taas näitä muutamia sisustusjuttuja eteenpäin!

Millaisia kevätsiivous- ja sisustusjuttuja teillä on mielessänne tänä keväänä?

2 kommenttia “Ajatuksia kodin kevätsiivouksesta ja verhotäydennystä

  1. Mistä olet löytänyt verhotangot:)?Minulla suuret kulmaikkunat ja olisi aika laittaa verhoja,tähän asti ollut vain kaihtimet.Nuo näyttää kivoilta ja oliko tyyriimmät kuin normaalit?

    1. Kiitos kovasti! Nämä ovat ihan Ikeasta. Yhdistettynä tangot kahdessa rivissä sekä kulmassa uloimmissa tangoissa kulmapala välissä. Meiltä löytyy kaikista ikkunoista näitä samanlaisia – ovat jatkettavia tankoja ja muistaakseni hyvin edullisetkin mutta mielestäni myös todella kivan näköiset! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *