Mökillä saaristossa

Vanhempieni kesäpaikka on tänä vuonna saaristossa, ja viime viikonloppuna olimmekin auttamassa heitä mökkimuutossa. Lastasimme lauantaina vanhempieni luona kaiken mökillä tarvittavan pakettiautoon ja ajoimme tuttua reittiä Turun saaristoon – reittiä, jota en olekaan muutamiin vuosiin kulkenut! Tämä kesä tuleekin olemaan varmasti oikea kunnon mökkikesä. Olemme nimittäin harvinaisen onnekkaassa asemassa siinä, että tänä vuonna meillä on kaksi upeaa kesäpaikkaa, jonne paeta arjen kiireitä. Minua siis tuskin tullaan paljon kaupungissa tänä kesänä näkemään! Voin siis varoittaa jo etukäteen, että mökkikuvia ei ainakaan tänä kesänä blogista tule puuttumaan 😉

Muuttomiehinä meillä toimi myös kaksi pientä reipasta apuria, jotka tärkeänä kantoivat mummolasta tarvittavat hiekkalelut sekä pelit muuttoautoon. On kyllä huikeaa päästä näin tädin asemessa seuraamaan näiden kahden kaveruksen kasvua. Heidän viikonlopun puuhiaan seuratessa tuli myös mieleen omat lapsuuden kesät mökillä – ihan parasta!

Parasta mökkeilyssä on se, ettei ole kiire minnekään. Kotona ollessani minua usein vaivaa se ajatus, että jonnekin on kohta lähdettävä tai kohta on tehtävä jotain. Mökillä saan tällaisen menojalan yleensä rauhoittumaan, ja pystyn puuhastelemaan suht hyvin kaikenlaista kelloa (tai somea) koko ajan vilkuilematta. Mökillä olemisen yksinkertaisuus on se, mikä minua viehättää. Myös mökkiruoka saa olla yksinkertaista ja helppoa, kuten kuvassa näkyvä kantarelliherkku. On vaikea edes uskoa, että näin hyvänmakuinen ruoka voi olla niin hyvää – kaikessa yksinkertaisuudessaan tämähän ei vaadi kantarellien lisäksi kuin sipulia ja mausteita pannulle seurakseen.

Tuntuuko teistäkin jo siltä, kuin eläisimme heinäkuussa? Tämä toukokuun yllättävä aurinkoinen keli on saanut ainakin oman mieleni jo ihan täysin kesämoodiin. Viikonloppusiivouksen mökkihommien vuoksi jäätyä väliin teimme eilen kunnon suursiivouksen vielä illalla. Sain myös vihdoin otettua talvitakit pois naulakosta -kai se on uskottava, ettei niitä nyt enää ihan hetkeen tulla tarvitsemaan 😉

Tällä viikolla luvassa on vielä hauskoja iltatapahtumia, ja viikonloppuna suuntaamme kiireesti töiden jälkeen taas mökille. Hauskaa alkuviikkoa sinnekin!

 

Lisää kesäistä luettavaa: “Kesän himoituimmat” ja “Kesän ensimmäiset parvekekukat”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *