IKEA-kesäilta ja upea Allas Sea Pool

Eilen oli paljon puhetta ja ajatuksia herättävää keskustelua kestävämmän arjen luomisesta Ikean -kesäillassa. Inspiroiva ilta järjestettiin upeissa puitteissa Allas Sea Poolin toisen kerroksen Neighbour Bistrossa. Pihkala -blogistakin tuttu sisustusarkkitehti Maija Rasila oli luonut tilaisuuteen todella tunnelmallisen ja luonnonläheisen sisustuksen, jota korosti Allas Sea Poolin merellinen ympäristö. Tästä tilasta ei luonnonvaloa puuttunut, vaan isot ikkunat avautuivat suoraan aurinkoisen Helsingin edustalle.

Illan teemana oli kestävämpi arki. Tätä aihetta olen itsekin viime aikoina paljon pohtinut, ja yrittänyt huomioida valinnoillani sitä, miten voisin pienillä arkisilla muutoksilla elää kestävämmin. Paljon on omalla kohdallani tässä vielä tehtävää, mutta uskon meidän kaikkien pienelläkin panoksella olevan kuitenkin merkitystä. Tätä painottivat myös Sitran johtava asiantuntija Anu Mänty sekä Ikea Suomen vastuullisuuspäällikkö Jessica Lehtinen, joiden inspiroivat puheenvuorot kuulimme myös tilaisuudessa. Mieleeni jäi Jessica Lehtisen puheenvuorosta, että 45 % suomalaisista kokee elävänsä kestävästi ja ekologisesti. Hän heitti ilmoille innostavan haasteen, jossa jokainen meistä voisi miettiä miten tämä toteutuu omalla kohdalla, ja mistä asioista tämä 45% koostuu. Mieleni tekisi paneutua tähän aiheeseen joskus hieman syvemminkin, ja voisin jopa yrittää ottaa tämän asian loppuvuoden teemakseni.

Saimme myös kuulla Ikea-muotoilija Iina Vuorivirran suusta enenevässä määrin trendikkäiksi nousseista ekologisista materiaaleista, ja siitä miten hän kokee materiaalien tärkeyden tuotteissaan. Mielenkiintoista oli myös kuulla, miten hänen suunnittelemansa tuotteet päätyvät Ikean myymälöihin asti. Pientä vihiä saimme myös muutamista uusista tuotteista, jotka ovat tällä hetkellä jalostumassa hänen työpöydällään.

Tilaisuus oli aivan ihana siirtymä viikonloppuun, ja upeissa puitteissa vietetyn parituntisen avulla jaksoi hyvin vielä puurtaa tämän päivän arkisessa työn touhussa. Nyt suuntaamme mökille viikonlopun viettoon. Tuolta eteisestä jo huudellaan, että pitäisi mennä – vene odottaa jo kuulemma rannassa ja saattaapa saunakin olla tänään lämpimänä 🙂

Kiitos vielä aurinkoisesta ja inspiroivasta illasta Ikealle ja mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia “IKEA-kesäilta ja upea Allas Sea Pool

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *