Kuin uusi kirjahylly

Nyt näette jotain, mitä ei olla varmaan koskaan ennen blogimme historian aikana näkynyt kuvissa – meidän kirjahyllymme. Ei ehkä kuulosta kovin hohdokkaalta? Kirjahylly nyt kuitenkin useimmiten on, noh, kirjahylly. Pitkän pohdinnan jälkeen päätin siis luopua tämän hyllyn alkuperäisestä tarkoituksesta, joka siis luonnollisesti on ollut kirjojen säilytys. Kun aikanaan muutimme tähän asuntoon,  niin haaveilin meidän saavan molempien kirjoille riittävästi säilytystilaa. Niin tavallaan kävikin, mutta vuosien saatossa hylly keräsi myös kaikenlaista muuta ylimääräistä tavaraa, jotka nyt vain sattuivat kulloinkin tarvitsemaan säilytyspaikan. Lopputuloksena meillä on ollut siis “kirjahylly”, jonne on laitettu yleensä kaikki se, mille ei oikeasti ole säilytyspaikkaa olemassakaan. Tiedätttekö, kaikki ne paperilaput, muistiot, kynät, latauspiuhat, kuitit, ja niin edelleen? Pari vuotta sitten järjestelin meidän kirjat värien mukaisesesti, mutta kun sekään ei tuntunut auttavan tähän hyllyllä säilytettävien tavaroiden tungokseen, päätin tyhjentää koko hyllyn ja aloittaa alusta.

Aloitin siis projektini tyhjentämällä koko hyllyn. Kaikki, paitsi vinyylilevyt, saivat lähteä. (Vinyylilevyille meillä ei ihan oikeasti ole muuta paikkaa, ja hyllyjen korkeus on aluperin mitoitettu nimenomaan vinyylien säilytyspaikkaa silmällä pitäen.) Aika paljon karsin tavaraa ihan roskiin asti, mutta paljon jäi sellaista, joille on nyt keksittävä uusi säilytyspaikka. Eli kaappien siivous saa siis jatkoa! Ja hyvä niin – ehkä onnistun joskus tässä projektissani, jota jotkut nykyisin konmarittamiseksi kutsuvat.

Kokonaan emme halua luopua kirjoistamme. Molemmat meidän taloudessa arvostavat kirjallisuutta ja olemme ainakin joskus olleet kovia lukemaan – ainakin kirjojen määrästä päätellen. Suurin osa romaaneista saa nyt siirtyä varastoon odottelemaan uutta aikaa, sillä tiedän kyllä haluavani ne vielä joskus takaisin sisätiloihin. Aion pitää kotona kuitenkin nyt vain ne romaanit, joita tiedän lukevani vielä uudelleen.

Jotenkin tuli heti paljon seesteisempi fiilis tästä meidän ruokailutilasta/olohuoneesta! Nyt hyllyillä on tilaa ja voin valita, mitä asioita haluan siellä olevan esillä. Miehen mielestä hyllyllä on nyt esillä kaikenlaista randomia – ja niin pitikin olla! Nimenomaan halusinkin, että hyllyille mahtuvat valitsemani sekalainen kokoelma asioita, joiden haluan olevan esillä. Tilavalla hyllyllä on nyt myös mahdollisuus vaihdella asetelmia – uskon siellä ruudun toisella puolella olevan muitakin, joiden mielestä asetelmien tekeminen on aika zenimäistä hommaa?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *