Juhannuskimppu neilikoista

Lähdin lenkille tänään koirani kanssa aikomuksena kerätä kaunis juhannuskimppu luonnonkukista – tulin tyhjin käsin takaisin kotiin. Vaikutti siltä, että kaikki hetki sitten näkemäni värien loisto oli kadonnut tuolta kävelytien pientareilta. Luonnonkukkien väriloisto ei toki ole täällä Helsingissä meidän nurkilla ollut missään tapauksessa samanlaista kuin vähän kauempana kaupungista, mutta olen varma, että ihan hetki sitten kauniita luonnonkukkia oli täälläkin tarjolla runsain mitoin. Kertokaahan, ovatko kukat siis jo nähneet parhaat päivänsä tämän kesän osalta näin lämpimän touko -ja kesäkuun seurauksena?

Noh, koska olin saanut päähän pinttymän ja juhannuskimppu oli saatava kotiin piristämään näitä paria jäljellä olevaa arkipäivää ennen keskikesän juhlaa, hurautin lähimarkettiin ja nappasin kimpun kauniin värisiä neilikoita mukaani. Itse asiassa kävi niin, että marketissa oli yksivärisiä kimppuja, joista valitsin kauniin aniliininpunaisen nipun mukaani. Autolle kävellessäni en kuitenkaan voinut vastustaa kiusausta, kun näin kukkakaupan edustalla lisää neilikoita, jotka olivat kaiken lisäksi tiistain kunniaksi tarjouksessa. Ajelinkin siis erittäin tyytyväisenä kotiin muhkea ja värikäs juhannuskimppu mukanani.

Kukkakaupan mukava myyjä muuten kertoi, että neilikat ovat hiljattain nousseet uudelleen asiakkaiden suosioon – muutama vuosi sitten neilikat olivat kuulemma ihan nou nou, ja vieläkin on ihmisiä, jotka eivät missään nimessä halua neilikoita kimppuunsa. Mistähän tämä juontaa juurensa, itse en ole koskaan huomannut neilikoiden olleen epäsuosiossa?

Edessä on siis vielä pari päivää työntekoa, jonka jälkeen starttaamme auton kohti saaristoa ja keskikesän juhlaa! En varmasti ole ainoa suomalainen, joka mielessään jo jännittää minkälaiset kelit saamme juhannukseksi. Tänään ollaan ainakin saatu nähdä kaikkea mahdollista kaatosateesta ukkoseen ja siitä auringonpaisteeseen, joten luvassa voi olla kelien puolesta varmasti mitä tahansa. Oli sää mikä tahansa, aion kyllä siitä huolimatta nauttia pitkästä viikonlopusta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *