Puutarhajuhlat

Hiljalleen hämärtyvät kesä-illat ovat mitä parhainta aikaa järjestää puutarhajuhlia! Ja vaikka huomenna alkaakin jo elokuu, uskon vahvasti kesää olevan vielä reilusti jäljellä. Ystäväni oli onnistunut luomaan tällaisiin kesäisiin puutarhajuhliin niin upean tunnelman, etten vain voinut olla räpsimättä kuvia illan aikana. Juhlat pidettiin vain pienen matkan päässä Helsingin rajalta, mutta tuntui kuin olisi siirtynyt jonnekin kauemmaskin maalle – ihana puutaloalue, jossa pihat olivat täynnä vanhoja, notkuvia omenapuita sekä vihreyttä.

Ystäväni juhlat olivat todella onnistuneet, ja nappasinkin matkaani myös muutaman vinkin puutarhajuhlien järjestämiseen:

– Hyödynnä koristeluissa luonnonkukkia; puutarhan vihreys riittää jo pitkälle, mutta luonnonkukkia voi laittaa esille erilaisiin maljakoihin, sekä kuten ystäväni juhlissa lasipulloihin puiden oksista riippumaan.

– Varaa juhlijoille riittävästi istumapaikkoja; puutarhajuhlien tunnelmaan sopivat ympäri pihaa levitetyt räsymatot ja viltit.

-Luo tunnelmaa koristeilla; erilaisia paperikennoja voi ripustaa puiden oksille sekä asetella kauniisti tarjoilupöydille.

-Panosta valaistukseen; loppukesän illat alkavat hämärtyä jo suht aikaisin, joten valoketjuilla sekä lyhdyillä saa luotua tunnelmallista valaistusta puutarhaan.

-Tarjoilut; satsaa suolaiseen naposteltavaan sekä juomapuoleen. Ystäväni juhlien tarjoilupöydältä löytyi muun muassa itse tehtyä focacciaa, salaatteja, raikkaita hedelmiä ja marjoja, tapenadea sekä muita levitteitä. Baaripöydältä sai itse tehtyä sangriaa hanallisesta lasiastiasta, sekä alkoholittomia juomia. Grilli oli myös kuumana koko illan!

-Varaudu myös sateiseen ja viileään säähän; ota esille vilttejä, joiden alla voi lämmitellä ja pystytä mahdollisuuksien mukaan pieni katos puutarhaan.

-Illanviettoa; Kuulumisten vaihto ja seurustelu riittävät usein hyvin illanviettojen ohjelmaan, mutta lisää hauskuutta iltaan saat järjestämällä vaikka piha-olympialaiset kuten ystäväni oli tehnyt. Olympialaisten lajeina toimivat humoristisella otteella organisoidut kuulantyöntö, keilaus, melonta, sekä keihäänheitto. Ihan perinteisellä tyylillä näitäkään lajeja ei toteutettu, vaan kuten mainitsin huumori oli vahvasti mukana, ja esimerkiksi keihästä heitettiin puisilla grillivarras -tikuilla 😀

 

Lue myös  Saaristoelämää

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *