10 x smoothiet ja mehut

Arjen aloittaminen tarkoittaa meille myös puhdistautumista kaikista kesän herkuista – miten tuo riistäytyikään taas niin käsistä! Pieni puhdistuskuuri taitaa siis olla ihan paikoillaan ja on taas aika palata siihen normaaliin ruokarytmiin ja terveellisiin herkkuihin, jotka tuovat sen hyvän olon. Syysväsymystä emme myöskään halua, joten vitamiinit täytyy heittää kehiin myös hyvissä ajoin. Ja mikä olisikaan parempi tapa siihen kuin erilaiset mehut ja smoothiet, joista listasimme teille suosikkimme!

3 x Mehut:

Marjukka hankki jo useita vuosia sitten itselleen mehulingon, jota hän on alkuinnostuksen jälkeen käyttänyt säännöllisen epäsäännöllisesti. Rutiiniksi on jo syksyisin muodostunut mehulingon esille ottaminen, ja syksyllä flunssakauden jyllätessä vitamiineja saa myös tuorepuristetuista mehuista. Aina kun kurkku tuntuu vähän karhealta, on ensimmäinen lääke siihen inkiväärishotti! Kolme vakioksi muodostunutta lempimehua eivät tarvitse kovin montaa raaka-ainetta:

Inkivääri

2 vihreää Granny Smith omenaa – kourallinen mintun lehtiä – 1/3 kurkku – parin sentin pätkä tuoretta inkivääriä

Porkkana

3 porkkanaa – appelsiini – parin sentin pätkä inkivääriä

Selleri

2 vihreää Granny Smith omenaa – 1 sellerin varsi – 1/3 kurkku

7 x Smoothiet:

Smoothieita teemme molemmat säännöllisesti ympäri vuoden sekä aamiaiseksi että välipaloiksi. Smoothie on älyttömän kätevä tehdä vaikka edellisenä iltana shakeriin valmiiksi jääkaappiin ja napata sieltä aamulla mukaan päivän menoihin. Olemme vaihdelleet vuosien aikana smoothiereseptejä keskenämme, ja myös tehneet yhdessä niitä – kuten tätä ihanan trooppista smoothiebowlia!

Vihreä

2:n lehtikaalin varren lehtiosat – 1 vihreä omena – 1/3 kurkku – puolikkaan sitruunan mehu- puolikas banaani

Mansikka

2 dl jäisiä mansikoita (tai tuoreita jos on) – 1 appelsiini – parin sentin pätkä inkivääriä – 1,5 dl soijajugurttia

Minttu

Kourallinen tuoreita mintunlehtiä – 2 dl jäisiä mansikoita – 1 banaani – kourallinen baby pinaattia

Puolukka

1 dl puolukoita –  1rkl maapähkinävoita – 2dl kauramaitoa – 1 jäinen banaani – 1/2 avokado

Mango

puolikas mango ( tai pari desiä pakastettua mangoa) – 1 banaani – 1 rkl chian siemeniä – 0,5 dl appelsiinimehua – 1 dl mantelimaitoa

Mustikka-manteli

1 avokado tai 1 banaani – 3 dl mustikoita – ripaus kanelia – 1 dl mantelimaitoa

Banaani-kookos

1 dl kookosmaitoa – 1 banaani – 2 dl mustikoita – 2 rkl maapähkinävoita – 1 dl turkkilaista jogurttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *