Syksyn ’18 sisustussuosikit ja Habitaren messulippujen voittajat

Elisan listalla

Viherkasvit ovat se tämän hetken juttu! Meillä on pitkään jo ollut peikonlehti jonka lisäksi haluaisin kovasti antaa kodin myös viikunapuulle (1.) Varsinkin kylmempien ilmojen tullessa ilman kosteutta tarvitaan lisää, jonka lisäksi viikuna viehättää myös helppohoitoisuudellaan.

Pyöreät muodot pöydissä, peileissä ja jopa tuoleissa tuovat tilaan aivan uudenlaisen ilmeen. Enkä taida olla ainut joka näihin muotoihin on hurahtanut? Ja kun yhdistetään kaksi tämän hetken trendiä, sametti ja pyöreät muodot, saadaan aivan älyttömän ihania juttuja – kuten tämän hetken pyöreät hittirahit tai yllä olevat Elloksen tuolit (5.)

Pyöreitä muotoja täytyy olla myös maljakoissa – aikaisemmin lähes kaikki maljakkoni ovat olleet kirkkaita tai muuten vaaleita, mutta nyt syksyn koittaessa tunnustan haaveilevani tummemmista maljakoista. Nämä Jyskin maljakot ovat tämän hetken suosikkejani niin muodon kuin värinkin puolesta! Jyskin sivuilta nämä kaksi löytyvät nimillä Theo ja Vetle (3.)

Maljakkojen lisäksi betoni on edelleen mielessäni ja House Doctorin Nod -valaisin (2.) olisi todella upea ilmestys huoneessa kuin huoneessa. Ikuisuussuosikkini Hayn Loop naulakko on myös saanut kilpailijan, nimittäin Lume vaaterekki (6.) BEdesignilta. Tämä on tyylikäs eteistilan tai vaikkapa makuuhuoneen kulmikas kiintopiste.

Kun ilmat viilenevät niin peittoja ja tyynyjä alkaa taas kerääntymään. Olen jo pitkään myös etsinyt sitä täydellistä suurta koria päiväpeitolle ja tyynyille yön ajaksi. Olisikohan tämä Ikean Snidad -kori (4.) juuri se etsimäni?

Marjukka valitsi

Vaikka minut tunnetaankin ehkä enemmän kiiltävän lasin ja metallin ystävänä, olen silti yhtä lailla hulluna hieman rouheampiin ja rustiikkisimpiin materiaaleihin. Varsinkin näin syksyn tullen minua viehättävät kaikki luonnolliset sävyt ja materiaalit – kuten tämä House Doctorin Lake -sarjan (1.) kivitavarasta valmistettu harmahtava muki. Muistatteko muuten Iittalan Ote-lasit, jotka ovat jo poistuneet tuotannosta? Olin ihan hulluna niihin laseihin silloin, kun ne tulivat markkinoille ja keräsinkin niitä muutamat arkikäyttöön. Nämä House Doctorin mukit ovat muotoilultaan aika samanhenkiset kuin Ote-lasit, joten ei ihme, että ne kiinnittivät huomioni.

Makuuhuoneen yöpöydillä olevien valaisimien vaihto alkaa olla ajankohtaista. Nyt pohdinnassa onkin, minkä tyyliset valaisimet sopisivat tähän mielessäni olevaan uudistukseen. Varmaa on, että valaisimien täytyy olla mahdollisimman yksinkertaiset, sillä haen huoneeseen aika simppeliä tyyliä. Elloksen Gabriel pöytävalaisin (2.) voisi antaa suuntaa sille, mitä olen hakemassa – yksinkertainen muotoilu, messinki ja musta kiinnostavat sisustuksessa tällä hetkellä.

Makuuhuoneen uudistukseen liittyvät vahvasti jo t-o-d-e-l-l-a pitkään etsimäni yöpöydät. Kriteerini yöpöydille on ollut yksinkertainen muotoilu, metallinen runko, musta tai harmaa väri sekä edullinen hinta. Kuulostaa helpolta, mutta noin vuoden etsittyäni olen löytänyt vain kaksi sopivaa vaihtoehtoa. Toinen niistä on tämä Jyskin Virum -yöpöytä. (3.) Joko arvaatte, mitä lähti mukaani Jyskin viimeviikkoisesta citykonseptimyymälän avajaisista? 🙂

En ole pitkään aikaan juurikaan kiinnittänyt huomiota markkinoilla oleviin tuoleihin. Varmaan siksi, ettei ruokapöydän tuolien hankinta ole ollut millään tavalla ajankohtaista oltuani niin tyytyväinen mummoni vanhoihin Fanett -tuoleihin. Yllätinkin itseni ihastelemasta näitä Jyskin Dybvad (4.) tuoleja viime viikolla. Koe -istunnan perusteella ne vaikuttivat todella tukevilta ja laadukkailta, varsinkin huomioon ottaen niiden suhteellisen edullisen hinnan. Ja hei, kuten Elisakin aiemmin totesi, ne pyöreät muodot ovat tänä syksynä ehdottomasti must, kuten näidenkin tuolien muotoilusta huomaa!

Kiitos vielä myös kaikille, jotka osallistuitte Habitare -messulippujen arvontaan! Arvoimme siis blogissa kaksi lippua ja Instagram tilillämme @2forliving kaksi lippua. Messulipun voittivat blogissa nimimerkit Minna ja SannaF ja Instassa @liisatar ja @sonjjj. Liput lähetämme voittajien sähköposteihin.

Habitare liput saatu Messukeskukselta arvottavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *