Syksyn paras leivonnainen – omenapiirakka

Tarkoitukseni oli jakaa hieman sisustuskuvia muutamista pienistä uudistuksista, joita kotonamme on tapahtunut. Mutta, sesongin ollessa parhaimmillaan en voinut jättää jakamatta tätä ihanaa omenapiirakka reseptiä teille! Olen pitkästä aikaa innostunut taas hääräilemään myös keittiössä – huomasin etten ole leiponut mitään keittiössäni varmaan yli puoleen vuoteen, sillä leivinjauheesta lähtien kaikki perustarvikkeetkin olivat päässeet loppumaan. Tähän reseptiin ei kuitenkaan tule kovin montaa ainesosaa, ja taikina on todella nopea tehdä.

Useat netistä löytämäni omenapiirakka reseptit olivat tarkoitettuja kokonaiselle pellilliselle, joten sovelsin tämän reseptin määrät sopivaksi piirakkavuokaan. Kaurajugurtti taitaa olla tämän piirakan salaisuus, sillä taikinasta tuli todella mehevä!

Vegaaninen omenapiirakka

3 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

2,5 dl kaurajugurttia

0,5 dl rypsiöljyä

Sekoita ensin jauhot ja sokerit keskenään kulhossa. Lisää kaurajugurtti ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina margariinilla voideltuun piirasvuokaan.

Taikinan päälle

n. 6 pientä kotimaista omenaa

kanelia

Viipaloi omenat lohkoiksi ja asettele ne taikinan päälle. Ripottele päälle makusi mukainen määrä kanelia.

Muruseos

1 dl vehnäjauhoja

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

0,5 tl leivinjauhetta

0,5 dl rypsiöljyä

Sekoita muruseoksen ainesosat kulhossa, kunnes seos on riittävän “rakeista”. Ripottele muruseosta piirakan päälle.

Paista omenapiirakkaa uunissa 200 asteessa n. 30-40 minuuttia. Tämä piirakka oli uunissa aavistuksen turhan kauan, 45 minuuttia oli juurikin sen viisi minuuttia liian pitkään. Joten kannattaa tarkkailla piirakan kypsymistä puolen tunnin jälkeen, niin omenanpalat eivät pääse tummumaan liikaa.

Omenapiirakka maistuu parhaalta lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelon kanssa. Oma lempparini maidottomista vaniljakastikkeista on Oatlyn kastike, joka on mielestäni hyvää myös ilman vaahdotusta.

Tämä sunnuntai jatkuu osaltani pitkälti kotia raivaten – kirpputoripöydältä myymättä jääneet tavarat täytyy saada pois nurkista ja viikkosiivous tehtyä. Kuulostaa ehkä hieman tylsältä vapaapäivältä, mutta tiedän voivani aloittaa uuden viikon rentoutuneemmalla mielellä, kun tavarat ovat löytäneet paikkansa ja koti on siivottu 🙂 Mukavaa sunnuntaita sinnekin!

Lue myös: Paras raparperipiirakka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *