Makuuhuoneen sisustus

Makuuhuoneen sisustus sai vihdoin mieleiseni tyylin, kun yöpöydät menivät vaihtoon. Vanhat yöpöytämme olivat tummaa, raskasta puuta – kauniit, mutta täysin päinvastaiset kuin mitä oma sisustustyylini on enää vuosiin ollut.

Olinkin ehtinyt suunnitella yöpöytien vaihtoa jo varmaan reilun vuoden verran. Olen vertaillut ja etsinyt sisustussilmääni ja budjettiani miellyttäviä vaihtoehtoja useilta eri valmistajilta, mutta vasta hiljattain löysin ne täydelliset omaan makuuni – mustaa metallirunkoa, suoria kulmia, kevyttä rakennetta, yksinkertaista ja modernia. Ja koska sisustusbudjettini on hyvin maltillinen, olin enemmän kuin tyytyväinen löydettyäni ensinnäkin täysin sellaiset yöpöydät kuin olin mielessäni suunnitellut, ja toisekseen näiden Jyskin Virum -yöpöytien hinta sopi kukkarolleni paremmin kuin monien muiden valmistajien hyvin samantyyliset pöydät.

Pitkästä aikaa myös tuo Luhdan Pilvi -päiväpeite näyttää hyvältä makuuhuoneessamme. Olen käyttänyt sitä vaihtelevasti viime vuosina, mutta myönnettäköön sen olleen enemmän kaapissa kuin sängyn päällä. Jossain vaiheessa harkitsin jo myyväni sen kirpputorilla eteenpäin, mutta nyt olen ihan tyytyväinen etten sitä tehnyt – mustat yöpöydät, vaalean harmahtava lattiamme sekä päiväpeite tekevät mielestäni sopivan seesteisen tunnelman makuuhuoneeseemme. Yöpöydän päällä oleva Marimekon Flower -maljakko vaihtaa kodissamme paikkaa aina fiiliksen mukaan. Haluankin kodissamme olevien esineiden olevan ajattomia – sellaisia, että voin päivittää sisustusta hankkimatta uutta.

Ensimmäisen kuvan taustalla näkyy hieman vanhoja pöytälamppujamme, jotka olisi tarkoitus seuraavaksi vaihtaa. Sävyiltään nämä vanhat sopivat kyllä uusien yöpöytiemme kavereiksi, mutta ne ovat aavistuksen turhan massiiviset näin kevytrakenteisille yöpöydille. Eli makuuhuoneen uudistaminen jatkuu edelleen – sehän tässä sisustusharrastuksessa onkin parasta, että  aina voi haaveilla ja etsiä sitä seuraavaa täydellistä löytöä tekemään sisustuksesta valmiimman.

Yöpöytien lisäksi olen tehnyt muutamia muitakin pieniä päivityksiä kotiimme, sekä vastapainoksi karsinut  kaapeistamme ylimääräistä pois. Olen yrittänytkin pitää mielessäni, että jos hankin jotain uutta, on silloin jostain vanhasta myös luovuttava. Pitkän kesän jälkeen on syksy siis itselleni ainakin inspiroivaa sisustusaikaa –  ehkä sitä jotenkin alitajuntaisesti haluaa kodin olevan taas valmis pimeään kauteen, jolloin kotona tulee vietettyä enemmän aikaa?

Lue myös “kirpputorilöytö ja sisustushaaveita”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *