Habitare 2018

Habitare alkaa olla tältä vuodelta pian ohi, mutta vielä tänään ja huomenna ovet ovat auki Messukeskuksessa. Sisustusblogeja seuraavat ovatkin jo varmasti nähneet parhaita paloja messuilta viime päivien aikana – itse kävin messuilla avajaispäivänä keskiviikkona, ja tänään olen menossa vielä uudelleen nauttimaan Habitaren inspiroivasta tunnelmasta. Keskiviikkona kameraani tallentui itseäni eniten ihastuttaneiden näytteilleasettajien upeita tyylinäytteitä.

Marimekon osastolla tuli sellainen tunne, kuin olisi siirtynyt ajassa muutaman vuosikymmenen taaksepäin, mutta modernilla tavalla – ruskean sävyt, tiilikuviot, unikkokuosi sekä klassisen graafinen mustavalkoisuus tekivät osastosta upean kokonaisuuden. Myös Marimekko lempparini, Flower maljakko, oli päässyt esille parissa eri sävyssä.

Hakolan osasto on varmasti ollut yksi kuvatuin osasto koko messuilla – eikä ihme! Taisi olla muuten ensimmäinen kerta, kun istahdin Hakolan Lazy sohvalle. Konjakin sävyisessä nahkassa tuo sohva on kyllä aivan mielettömän ihana.

Lapuan Kankureiden luoma tunnelma oli kuin suoraan unelmieni mökkimaisemasta – täydellisen harmoninen, murrettuja pehmeitä sävyjä, rustiikkisia tuotteita. Upea! Tätä näkymää ihastelin varmaan pisimpään heti messuille sisään tullessani.

Signals -alue oli aivan hengästyttävän värikäs ja monipuolinen. Alueella oli niin paljon katseltavaa, että pelkästään siellä olisi voinut viettää aikaa tuntitolkulla. Signalsin neljä erilaista teema-aluetta Renesanssi, Glamour, Unimaailma sekä Paljas ja Puhdas olivat upeasti toteutettuja. Varsinkin Renesanssi -osastolla tuli vahvasti sellainen fiilis kuin olisi siirtynyt ihan toiseen aikakauteen. Oikeanpuoleisen kuvan pöytälampun ottaisin kotiimme milloin vain!

Suomalaisen Miikon upeita luontoaiheita ja eläinhahmoja jäin pitkäksi aikaa myös ihastelemaan. Mieleen jäi eniten sympaattinen pöllö -hahmo, sekä koivuvanerista valmistetut tuotteet.

En ole koskaan ollut varsinainen Pentik -fani, mutta kuvissa näkyvät tummanharmaat sekä valkoiset keraamiset astiat kolahtivat, ja voisin hyvin kuvitella näkeväni tätä sarjaa myös omissa kattauksissani.

Tämän vuoden Habitare oli värikäs ja tunnelmallinen! Monta vuotta Habitareilla vierailtuani voisin sanoa, että ehkä jopa yksi parhaista messuista tähän mennessä.

*Habitare messulippu saatu blogin kautta Messukeskukselta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *