Arkiaamujen pelastaja – tuorepuuro

Näin maanantain kunniaksi haluan jakaa reseptin, joka on toiminut jo lähes vuoden ajan arkiaamujeni pelastajana. En tiedä mahtaako tuorepuuroreseptit olla jo hieman last season, mutta omalla kohdallani tämä aamiainen on tullut kyllä jäädäkseen. Tuorepuuro on niin helppo ja nopea tehdä, ja aamulla sen saa kiireessäkin syötyä ilman valmisteluja.

Perusreseptini tuorepuuron valmistamiseen on hyvin simppeli – yhteen annokseen tulee  1 dl kaurahiutaleita, 2 dl kauramaitoa, 2 tl chiasiemeniä sekä loraus juoksevaa hunajaa. Nämä sekoitetaan illalla puurolautasella, laitetaan jääkaappiin yöksi ja aamulla puuro on valmis. Tätä perusreseptiä tulee tehtyä aika usein, ja aamulla laitan tämän puuron päälle vaihtelevasti esimerkiksi viipaloitua banaania, pähkinöitä ja pellavansiemenrouhetta. Astetta paremman (ja täyttävämmän) puurosta saa, kun peruspuuroon sekoittaa vadelmia, mustikoita, tai käytännössä mitä vain marjoja. Myös omenanpalaset kanelin kanssa toimivat todella hyvin, varsinkin näin syksyllä. Chiasiemenet eivät ole missään nimessä pakollisia – jos niitä ei ole, vähennän hieman nesteen määrää. Chiasiemenillä puuroon saa kuitenkin mielestäni kivan tekstuurin.

Vadelmainen tuorepuuro 2:lle 

2 dl kaurahiutaleita

1 rkl chiasiemeniä

3,5 dl kauramaitoa (tai muuta kasvijuomaa, esim mantelimaitoa)

2 dl vadelmia

loraus juoksevaa hunajaa

Valmiin puuron päälle: pähkinöitä, pellavansiemenrouhetta, vadelmia

Sekoita kulhossa kaikki puuron ainekset keskenään ja laita jääkaappiin yöksi tekeytymään. Jos et käytä chiansiemeniä, voit hieman vähentää nesteen määrää (chiansiemenet turpoavat nesteen kanssa). Olen käyttänyt viime aikoina pakastevadelmia, joten olen kiehauttanut niitä pari minuuttia vedessä ennen puuroon sekoittamista. Aamulla puuro on valmis! Puuron päälle voi laittaa mitä vain marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä ym. Omassa puurossani on usein pieni kourallinen pähkinöitä sekä pellavansiemenrouhetta marjojen tai banaanin kera.

Tällä aamiaisella se lähti tämäkin viikko itselläni käyntiin! Tänään on pitkästä aikaa tuntunut siltä, että energiatasot alkaisivat olla normaalilla tasolla – jospa tämä kuukauden kestänyt flunssakin alkaisi jo helpottamaan. Ohjelmaa onkin tälle viikolle kertynyt taas kaikenlaista eläinlääkärissä käynnistä pikkujouluihin, joten ei ainakaan ole tylsää viikkoa tiedossa. Tästä suuntaankin seuraavaksi testaamaan itsepalvelupesulaa. Saas nähdä mitä jää meidän olkkarin matosta jäljelle 😀

Kivaa viikkoa sinnekin!

 

Lue myös “10 kertaa smoothiet ja mehut arkeen”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *