Kodin siirtymistä talviasuun ja muita sunnuntain ajatuksia

Tänä viikonloppuna olen jotenkin mielessäni päässyt vihdoin jouluisiin tunnelmiin – eilen valmistelin joulua varten hieman itse tehtyjä lahjoja ja illalla vietimme pikkujouluja ystäväni luona. Ensi viikonloppunahan vietetään jo ensimmäistä adventtia, joten ei tässä kovin montaa viikonloppua tosiaan ennen joulua enää olekaan! Meillä on vielä kiva reissu tiedossa ennen joulua, kun pääsemme käymään Berliinissä parin viikon päästä. En malta odottaa, minkälaisia joulutoreja siellä pääsen näkemään!

Kotia en ole tänäkään vuonna kovin jouluisaksi sisustanut, mutta pikku hiljaa sinne on kuitenkin päätynyt hieman talvisempia asetelmia – olohuoneen pöydälle Amalias Hem:stä hankkimalleni metallitarjottimelle kynttilöitä, kuivattuja eukalyptuksen oksia sekä pyöreään lasimaljaan liekosammalta. Tästä liekosammaleesta muuteen saa taivuteltua kauniita pyöreitä “kransseja”, sillä se kasvaa usein maata myöten pitkäksi. Tämäkin lieko on pituudeltaan lähes puoli metriä. Harmillisesti en ole tätä kaunista sammalta löytänyt täältä meidän lähimetsistämme, vaan toin tämän vähän kauempaa vanhempieni kodin lähimetsästä.

Talvisin minulle tulee muutenkin aina tarve saada jotakin vihreää sisälle. Varmaankin muistuttamaan luonnosta kaiken tämän harmauden keskellä? Nytkin meillä on tuon liekosammaleen lisäksi pientä havunoksaa maljakossa sekä Plantagenissa tekemäni eukalyptuskranssi makuuhuoneen seinällä. Näiden lisäksi mieleni tekisi tänäkin talvena hankkia huonekuusi ja mahdollisesti tehdä havuista isompikin kranssi jonnekin.

Näyttäisi muuten siltä, että tänään on mahdollisuus saada aavistus ensilumesta! Tälläkin hetkellä nimittäin näen ikkunasta ihan pienen pieniä hiutaleita leijailevan maahan. Aika kaunista – täytyypä laittaa pipo päähän ja lähteä kunnolla ulkoilemaan nyt, kun on mahdollisuus siihen valoisaan aikaan. Muutenkin sunnuntain on tarkoitus sujua rennosti kotona puuhastellen. Nyt aionkin jatkaa eilisen joululahjaprojektini parissa, joten palataan taas, mukavaa sunnuntaita sinnekin!

 

Lue myös “Pääkaupunkiseudun joulutapahtumat” ja “joulun ensimmäinen kuusi” 
Marjukka / 2 for Living - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *