Joulukortteja Berliinistä

Pikaiset terkut Berliinistä! Pitkä viikonloppu ilman herätyskelloa ja aikataulua tuli kyllä juuri oikeaan aikaan – nyt jaksaa hyvin nämä viimeiset työpäivätkin ennen joululomaa!

Joulutoreja Berliinissä olisi ollut vierailtavaksi vaikka jokaiselle lomapäivälle. Sateisen kelin vuoksi päätimme kuitenkin tehdä visiitin joulutorille vain yhtenä iltana, ja valitsimme kohteeksi Gendarmenmarktin torialueen. Meillä kävikin hyvä tuuri, sillä juuri ennen hotellilta lähtöämme satoi vettä aivan kaatamalla, mutta saavuttuamme paikan päälle oli sade lakannut ja saimme nauttia jouluisesta tunnelmasta ilman sateenvarjoja. Gendarmenmarktin joulutori on pystytetty todella upealle paikalle Berliinin konserttisalin edustalle hulppeiden patsaiden ja kirkkojen suojaan. Tämä joulutori on tunnettu erityisesti tuhansien pienten jouluvalojen loisteesta, kuorolauluesityksistä, herkullisesta ruuan tuoksusta ja taidokkaista käsitöistä. Suosittelen! Mutta, jos olet menossa joskus Berliiniin joulun alla etkä nauti väentungoksesta, suosittelen valitsemaan joulutorilla piipahtamisen ajankohdaksi jonkin muun kuin lauantain alkuillan, jolloin liikkeellä on satoja muitakin illanviettäjiä. Väenpaljous ei kuitenkaan itseäni häirinnyt, sillä ihmiset olivat todella hyväntuulisia ja iloisella mielellä liikkeellä – kukapa ei nauttisi tunnelmallisesta illasta valojen loisteessa gluhweinia nauttien?

Vaikka keli ei Berliinissä ollutkaan kovin talvinen tai jouluinen, ja toppatakkikin tuntui välillä hieman ylimitoitetulta, oli miniloma juuri se mitä odotinkin – rentoa kaupungilla pyörimistä, shoppailua, pitkiä unia hotellilakanoiden välissä ja hyvää ruokaa. Nyt alkaa tuntuakin siltä, että joulu alkaa toden teolla lähestyä, ja viikonlopuksi onkin suunnitelmissa ahkeroida joulujuttuja. Meinasin kirjoittaa, että “viimeisiä joulujuttuja”, mutta todellisuudessa en ole juurikaan tehnyt mitään konkreettista joulua varten 😀 Viikonloppuna aion siis tarttua kaulimeen ja viimeistellä ja hankkia joululahjat läheisille. Näillä suunnitelmilla siis kohti viikonloppua. Palataan taas!

 

Seuraathan jo Casablogien joulukalenteria? joulukalenteri.casablogit.fi
Lue myös “koristeltu joulukuusi”

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *