Koti joulun jälkeen ja tavoitteita tälle vuodelle

Koti on siivottu joulun jälkeen – kuusi on viety varastoon odottamaan seuraavaa joulua, tavaraa on karsittu ja siivoukset tehty. Taas on puhdas sivu josta aloittaa tämä vuosi. Niin sisustuksen puolella kuin muutenkin elämässä.

Näin vuoden alussa sitä väkisinkin alkaa miettimään taas mitä tulevalta vuodelta haluaa. Monet varmasti muistavatkin, että olen aikamoinen mindmap -karttojen tekijä. Jo kouluaikoina ne selvensivät ajatuksiani ja niin ne toimivat minulla edelleen. Tällekin vuodelle raapustin kolme ajatuskarttaa kalenteriini – mietteitä ja tavoitteita joita haluan tänä vuonna saavuttaa. Tämä on minulle se paras tapa kerätä kaikki ajatukset yhteen ja alkaa näitä konkreettisesti toteuttamaan yksi kerrallaan.

Ensimmäinen karttani koski työtä. Päivätyötä, blogityötä ja mahdollisia opiskelusuunnitelmia. Kaikille löytyy tavoitteita, niin suurempia kuin pienempiäkin asioita, joita haluan kehittää ja missä haluan edetä. Jos aikaa olisi rajattomasti niin kaikkeen olisi helppo panostaa täysillä, mutta kuten aina niin elämä on tänäkin vuonna täynnä valintoja. Suuria muutoksia tuskin tulee vielä tapahtumaan sillä olen isoissa päätöksissä aikamoinen jahkailija joka ei ota turhia riskejä. Mieli on kuitenkin hyvä pitää avoinna ja tehdä vähitellen muutoksia niitä omia tavoitteita kohti.

Toisena aiheena mietin vapaa-aikaani. Kun huomioin kuinka vähän sitä tuntuu olevan niin listalle tuntuu kasautuneen aivan liikaa asioita joista en ole valmis luopumaan ja uusia joita haluan siihen tuoda. Tykkään kuitenkin kehittää itseäni monella saralla, enkä halua että asiat jäävät vain kokeilun asteelle. Toivelistalla on esimerkiksi uuden liikuntalajin löytäminen, avantouintia ja ruokavalion parantaminen entisestään tukemaan tätä kaikkea. Alkuvuoden aloitin lumilautailutunneilla ja käsilläseisontakurssilla joten näillä päästiin hyvään alkuun listallani! Toivelistalle kuuluu myös muutama ulkomaanmatka sekä ainakin uuden objektiivin hankinta vaikka kamerahaaveitakin olisi. Haluan myös leipoa taas enemmän ja kutoa ainakin muutamat villasukat!

Lisäksi ensimmäistä kertaa tein myös sisustuslistan seuraavalle vuodelle. Toki nämä ovat varmasti muuttuvia asioita mutta käytin hetken siihen että mietin mitä muutoksia mielessäni on ja kirjoitin nämä ylös. Yksi kerrallaan näitä voi sitten lähteä pohtimaan ja toteuttamaan.  Listalta löytyy tälle vuodelle esimerkiksi lastenhuoneen muuttamista koululaisen huoneeksi, sohvapöydän hankinta, maalausprojektia ja pienempiä hankintoja joita on tullut pyöriteltyä mielessä jo pidemmän aikaa.

Millaisia suunnitelmia ja tavoitteita teiltä löytyy tälle vuodelle?

 

Lue myös:

Talven ’18 himotuimmat

Kauneimmat kalenterit vuodelle 2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *