Rinteessä

Vaikka viime viikkoina ollaankin oltu jo hieman plussan puolella, ei talvi silti ihan vielä ole ohi! Vastahan tässä vietettiin laskiaista ja usein maaliskuu on tarjonnut niitä parhaita talvisia kelejä! Ja onhan nyt vielä käynnissä hiihtolomatkin, vaikka täällä etelässä suurin osa taisi viettää sitä jo pari viikkoa sitten.

Helmi- ja maaliskuu ovatkin yleensä olleet parhaimpia kuukausia kaikille talvilajien harrastajille ja mekin päädyimme yhdessä viettämään laskupäivää Peuramaalle. Elisa on innostunut tänä talvena lumilautailusta ihan tosissaan, ja hän onkin viettänyt tunteja harjoitellen rinteessä, kelissä kuin kelissä. Kovin helpolla ei oppiminen ole tullut kun itsesuojeluvaisto puuttuu peliin ja töitä on saanut tehdä kyllä ihan tosissaan. Kiva kuitenkin huomata edistystä tässäkin harrastuksessa.

Marjukka taas oli nuorempana aktiivinen lautailija, ja Suomen laskettelukeskuksien lisäksi hän on päässyt näkemään niin Alpit kuin Tahoejärven ympärillä olevat upeat vuoret Kaliforniassa. Viime vuosina lautailu on jäänyt hieman vähemmälle, mutta onneksi tämäkin laji on kuin pyörällä ajo eikä taidot unohdu heti, vaikka taukoa olisikin välissä.

Me tosiaan vietettiin päivää Peuramaalla, joka on noin puolen tunnin ajomatkan päässä meidän molempien kodeista. Tosi kiva paikka varsinkin lapsiperheille – käytössä on kaksi eri pituista mattohissiä ja rinteitä on useita eri tasoisia. Kaiken lisäksi meidän laskupäivälle osui yksi tämän kevättalven upeimpia päiviä – aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja lämpötilakin nousi hieman plussan puolelle! Myös Elisan pojat ovat tänä talvena päässeet harjoittelemaan lautailua, joten tästä varmasti tulee kiva yhteinen harrastus. Tarkoitus olisi päästä rinteeseen vielä uudestaan kevätkauden aikana, mutta varsinkin seuraaville vuosille tästä riittää varmasti puuhaa!

 

-Marjukka ja Elisa

Lue myös:
Kevättä kohti olohuoneessa 
Tämän hetken parhaita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *