Suklaacookiet

Olen vuosien aikana käyttänyt edesmenneen Olivia lehden “Täydellinen ohje” reseptikirjaa enemmän, kuin mitään muuta ruokakirjaa yhteensä. Sieltä on lähtöisin muutamat luottoreseptini, kuten sienirisotto, korvapuustit sekä nyt viimeksi leipomani suklaacookiet. Oman kirjani sain varmaan lähemmäs kymmenen vuotta sitten ollessani lähes koko Olivia lehden elinajan kestotilaajana, ja siitä asti olen kirjan säännöllisesti kaivanut hyllystä esiin, kun olen kaivannut hyviä klassikkoreseptejä. Joskus aikoinaan kirjan reseptit löytyivät myös netistä, mutta nyt niitä ei enää pikaisella googlauksella ollut saatavilla, enkä ole ihan varma onko kirjaakaan mistään tilattavissa. Jos joku tietää, niin laittakaahan kommenttikenttään vinkkiä! 🙂 Niinpä halusinkin jakaa tämän ohjeen teillekin pelkistettynä – tästä reseptistä tosiaan creditit Täydellinen ohje -kirjan tekijälle Suvi Rüsterille.

200g suklaata

100g saksanpähkinöitä

150g voita

2dl sokeria

1 1/2dl fariinisokeria

2 kananmunaa

4dl vehnäjauhoja

1/2dl tummaa kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

1/2tl soodaa

1tl vaniljasokeria

1/2tl suolaa

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja suola ja lisää seos voivaahdon joukkoon. Lisää rouhitut suklaanpalat ja pähkinärouhe taikinaan nostellen. Anna taikinan levätä jääkaapissa puolisen tuntia. Nostele taikinasta parin ruokalusikallisen kokoisia kekoja pellille ja tasoita ne lusikalla. Paista 200 asteessa 12-14 minuuttia kunnes keksin pinta halkeilee. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä. Tästä taikinasta tulee aika iso määrä keksejä, joten halutessaan taikinasta voi vaikka osan pakastaa, kuten itse tein.

-Marjukka

Lue myös:
Keittiössä
Kevättä kohti olohuoneessa

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *