Lastenhuoneesta koululaisen huoneeksi – Yhteistyössä Teknos

Kaupallinen yhteistyö: Teknos

Meillä esikoinen aloittaa muutaman kuukauden päästä koulun, jonka vuoksi lastenhuone pääsi uudistuksen alle. Poikien huoneessa uudistettiin hieman kalusteita ja värejä tämän hetken tarpeisiin ja suosikkeihin sopiviksi. Pääsin myös suunnittelemaan Teknokselle oman sisustusväripaletin meidän uusien lastenhuoneen värien pohjalta.

Päävärinä meidän lastenhuoneessa on vaaleanharmaa. Teknoksen T1777 -väri on juuri sopivan lämmin taittamatta kuitenkaan beigeen, tähän väriin ihastuin jo vuosia sitten ja samalla värillä maalasin nyt seinien lisäksi myös Ivar -kaapin. Harmaan sävyn valinta on ollut joskus valkoisen ohella yksi vaikeimpia päätöksiäni sisustuksessa. Kuulostaako tutulta? Sävyjä löytyy niin monia ja aikaisemmin valitsin helposti esimerkiksi liian sinertävän sävyn etsiessäni sitä täydellistä harmaata. Se mikä maalikaupassa vaikutti vielä hyvältä idealta, ei seinässä ollutkaan enää mitä värisävyltä halusin. Suosittelen siis aina katsomaan värimalleja muutaman päivän ajan huoneen eri valaistuksissa – luonnonvalossa eri vuorokaudenaikoihin sekä valaisimen kanssa.

Seinämaalilta halusin ehdottomasti kestävyyttä ja puolihimmeän lopputuloksen. Tämän vuoksi valitsin maaliksi Teknoksen BIORA 20 seinämaalin, jota meiltä löytyy kaikista muistakin huoneista. Maalipinnan voi puhdistaa neutraalilla pesuaineliuoksella pyyhkimällä, joka on itselleni se tärkein myyntivaltti maaleissa. Usein tätä vaaditaan esimerkiksi eteisen tai keittiön maalilta, mutta olen todennut tämän todella käteväksi myös kaikissa muissa lapsiperheen huoneissa! Niin monet kerrat mustia sormenjälkiä ja jopa pientä piirtelyä seinistä pyyhkineenä en voi kuin suositella tätä vaihtoehtoa jolloin maalauspintoja ei tarvitse olla jatkuvasti uusimassa.

Valkoisesta väristä ei suinkaan olla kokonaan luovuttu, vaan tämä raikastaa huonetta suurimpien kalusteiden, listojen ja karmien värinä. Sivuvärinä meiltä löytyy tummansininen sävy (T1481) ja pieni määrä punaista (T1553). Teknoksen tummansinisellä T1481 -värillä maalasin lastenhuoneen jakkaran sekä seinänupit. Pohjamaali sekä kalustemaali sopivat myös galvanoiduille metallipinnoille, joten sseinänupit sai helposti sopimaan muihin elementteihin samalla sävyllä. Kalustemaaliksi valitsin Teknoksen FUTURA AQUA -kalustemaalin, joka on todella peittävä, hyvin kulutusta kestävä puolihimmeä maali juurikin kalusteiden maalaukseen.

Värien lisäksi lastenhuonetta karsittiin pienten lasten leluista ja uutena juttuna meille tuli myös koulupöytä, jossa on tilaa molemmille raapustelijoille. Isompi pääsee tekeään läksyjään, kun taas pienempi lapsi tykkää kovasti piirtää ja värittää ja saa säilöttyä laatikkoon omat tarvikkeensa.

Vaikka huoneesta tulikin kertaheitolla entistä enemmän koululaisen huone niin lelut ovat silti vielä suurena osana arkea, huonetta ja sen sisustusta.

Vinkkini kalustemaalaukseen:

  • Värien valinta. Käy rautakaupasta hakemassa värimallit ja teippaa kiinni maalattavaan pintaan muutamaksi päiväksi. Mikäli kaluste on irtonainen niin muistathan tarkastella tätä samassa huoneessa johon se tulee jäämään. Ilmansuunnat, valaistus ja huoneen muut värit vaikuttavat siihen millaisena värisävy näyttäytyy silmissäsi. Tuijottele siis mallia eri vuorokaudenaikoihin, huonevalaistuksessa sekä luonnonvalaistuksessa jotta saat valittua juuri oikean värin tilaasi. Esimerkiksi pelkästään harmaita löytyy jo niin moneen taittavia sävyjä että vaihtoehtoja löytyy paljon!
  • Kalustemaalauksessa tärkeintä on muistaa aina perusteelliset pohjatyöt. Huolellinen hionta ja pölynpoisto ennen maalausta jotta pinnasta tulee tasainen.
  • Pohjamaalaus. Teknoksen vesiohenteinen tartuntapohjamaali valmistelee kalusteen sitä oikeaa maalikerrosta varten. Maalattava pinta ei ime enää yhtä paljon maalia itseensä ja normaalisti yksi kunnon kerros maalia tämän jälkeen riittää.
  • Käytä vaahtomuovitelaa jolla saat kaikista siisteimmän ja tasaisimman jäljen pintaan.

Näillä vaiheilla olen saanut maalin pysymään hyvänä aina myös kovalla käytöllä olevissa kalusteissa.

Teknoksen sivuilta löydät minun, Miian ja Heidin suunnittelemat väripaletit, pääset äänestämään suosikkiasi ja osallistumaan arvontaan. Palkintona on Teknoksen taitavan värisuunnittelijan konsultaatio. Voittaja pääsee hänen kanssaan suunnittelemaan huoneen värimaailman ja saa vinkkejä värien valintaan! Osallistua voit 5.5.2019 saakka.

Äänestä suosikkiasi ja osallistu upeaan arvontaan!

 

2 kommenttia “Lastenhuoneesta koululaisen huoneeksi – Yhteistyössä Teknos

  1. Haluaisin osallistua teknoksen kilpailuun mutta mistä ihmeestä löydän emoijin jolla voin reagoida esim. teidän värikarttaan.

    1. Hei Pia! Kiva kun laitoit viestiä ja osallistut kisaan 🙂 Osallistumaan pääset Teknoksen Facebook sivulla, jossa voit reagoida julkaisuun Facebookin “tykkäyspainikkeella” jossa on kolme vaihtoehtoa (ihastu, haha ja vau). Julkaisun videolla näkyy jokaisen värikartan alla hymiö joista jokainen edustaa eri väripalettia. Esimerkiksi jos haluat äänestää tätä suunnittelemaani väripalettia joka näkyy tässä postauksessa, niin käyt painamassa Facebook julkaisuun “haha” painiketta 🙂

      Täsä vielä linkki tuonne Teknoksen Facebook -sivulle; https://www.facebook.com/teknos.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *